13
mrt

Maurits van der Vooren winnaar Dutch Pastry Award

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is Maurits van der Vooren uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Pastry Award 2019. Ymke Buelens veroverde de tweede plaats en Kiki Suijkerbuijk eindigde als derde. Alle drie de winnaars worden aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

In totaal waren er negen deelnemers die allemaal een showstuk en taart volgens het thema Heroes maakten. Het niveau van de inzendingen was hoog en lag dicht bij elkaar volgens de jury. ‘Uiteindelijk hebben de smaak en textuur van de taarten het verschil gemaakt’, zo licht Ivo Wolters namens de jury toe. ‘De showstukken zijn stuk voor stuk fantastisch. De winnende taart van Maurits heeft een fantastische glaçage, opbouw en complexiteit van lagen!’

Overige prijzen
Het showstuk van Dries Michels won de publieksprijs. Via ouderwetse stembriefjes op de beurs en via de social kanalen wist hij de meeste stemmen te veroveren. Ook won Dries de Jurgen Willems Motivatieprijs. Deze prijs is een eerbetoon aan Jurgen Willems, lid van het team, die een paar jaar geleden kwam te overlijden. Ieder jaar wordt hij nog geëerd door het uitreiken van deze motivatieprijs. 


CONTACT

BakkersLeague
p/a Postbus 332
2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl
Nieuwsbrief

BAKKERSLEAGUE WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Sociaal fonds bakkersbedrijf
Sponsor stichting jeugdvakwedstrijden
Sponsor gouden gard
Sponsor bakkersvakwedstrijden
Sponsor team boulangerie
Sponsor nederlandspatisserie team
Sponsor meester titel
Copyright BakkersLeague 2015